. EuroJet :: Južna Amerika :: AKTUELNO - Kolumbija - Grupni polazak - 08.-18.februar

AKTUELNO - Kolumbija - Grupni polazak - 08.-18.februar

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan (08.02.)– BEOGRAD – (Pariz) – BOGOTA.
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta. Let za Bogotu preko Pariza u 06:40h. Sletanje u Bogotu u 22:05h. Organizovan transfer do hotela. Noćenje.

2. dan (09.02.)BOGOTA
Doručak. Razgledanje Bogote i njenog istorijskog centra poznatijeg pod imenom La Candelaria. Pešačka tura po gradskom jezgru započinje ispred muzeja Zlata, jedne od najzanimljivij znamenitosti. Sledi upoznavanje sa kolonijalnom arhitekturom, istorijom i kulturom Kolumbije: Plaza Bolivar, zgrada Predsedništva, Gradska kuća, Palata pravde, zgrada Kongresa, a za ljubitelje umetnosti preporučujemo posetu muzeju Fernanda Botera, čuvenog kolumbijskog umetnika i skulptora. Kraj dana dočekujemo uz zalazak sunca na brdu Monserat na nadmorskoj visini od 3152m sa koga se pruža pogled na celu Bogotu. Slobodno vreme. Noćenje.

 3. dan. (10.02.)BOGOTA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i upoznavanje grada i temperamenta Kolumbije. Kao preporuku predlažemo izlet do mističnog jezera Guatavita (organizuje se na licu mesta) koje ima ritualni značaj za lokalna plemena iz vremena pre dolaska španske imperije na ove prostore. Svakako, dan možete provesti u istraživanju i lutanju po prelepim ulicama centralne Bogote. Noćenje.

4.dan (11.02.)- BOGOTA – KARTEGENA.
Doručak. Organizovan transfer do aerodroma. Let za Kartegenu u 09:15h. Sletanje u 10:40h. Transfer do hotela.  Upoznavanje sa vrelom atmosferom i temperamentom karipske obale Kolumbije. Pratimo lokalni ritam, istražujemo kulturu i uživamo u karipskim specijalitetima u lokalnim restoranima uz pešačku turu po gradskom jezgru. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

5.dan (12.02.) – KARTEGENA
Doručak. Dan za opuštanje i prepuštanje lokalnom načinu života sa celodnevnom fakultativnom posetom  čuvenoj i prelepoj plaži Playa Blanca - jedinstvenom centru zabave i provoda Kartagene. Večernji povratak u hotel. Noćenje.

6.dan (13.02.)– KARTEGENA
Doručak. Slobodan dan za opuštanje ili vam predlažemo (fakultativno) da krenete sa nama u istraživanje novih zanimljivosti. Na programu je obilazak prelepog arhipelaga ostrva idalnog za kupanje, uživanje i provod – Isla Grande. Pored uživanja u ponudi je niz aktivnosti koje su dostupne na svakom koraku, a sa kojima će Vas naš vodič upoznati. Celodnevni boravak na ostrvu ili slobodno vreme za istraživanje Kartagene. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (14.02.) –KARTEGENA
Doručak. Slobodan dan za nastavak istraživanja grada ili odlazak do močvara pored naselja La Bokilja – okuženog mangrovom i bogatog raznim vrstama flore i faune. (Organizuje se na licu mesta) Nakon obilaska povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (15.02.) – KARTAGENA – MEDELIN.
Doručak. Organizovan transfer do aerodroma. Let za Medelin u 11:00h. Sletanje u 12:15. Transfer do hotela. Pešačka tura po šarmantnom gradskom jezgru. Krećemo sa upoznavanjem “grada večnog proleća”. Ovaj nadimak Medelin je dobio iz razloga što je temperatura tokom cele godine oko 23 stepena pa je grad bogat zelenilom i cvećem. Takođe, Medelin je poznat i kao jedan od najinovativnijih gradova na svetu i prvi je grad koji je uveo gondole kao sredstvo javnog prevoza. Videćemo trg Fernanda Botera koji je ovde i rođen, Palatu kulture, crkvu Verakruz, Nacionalnu palate. Ljubitelji ulične umetnosti mogu posetiti i čuvenu komunu 13, koja je prošarana muralima kolumbijskih i inostranih umetnika. Tu je naravno i Eskobarov muzej. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan (16.02.)– MEDELIN
Doručak. Slobodan dan u Medelinu. Za proporuku su vožnje nesvakidašnjom gondolom koja povezuje delove grada a sa koje se pruža nestvaran pogleda na celo mesto i okolne favele. Noćenje.

10.dan (17.02.) – MEDELIN – BOGOTA – BEOGRAD
Doručak. Slobodan prvi deo dana. Organizovan transfer do aerodorma. Let za Bogotu u 18:30h. Nastavak leta za Beograd preko Pariza u 23:55h.

11. dan (18.02.) - BEOGRAD
Sletanje u Beograd u 22:55h. Kraj programa.

FAKULTATIVNI PROGRAM:

  • Playa Blanca - Tirkizna plaža zlatnog peska podeća na pravo karipsko parče raja.
  • Isla Grande – Kristalna voda, mnoštvo plaža, opuštanje i akcija, sve na jednom mestu.