Južna Amerika

juzna-amerika

PERU
"Kraljevstvo Sunca" je zemlja drevne kulture u kojoj je tradicionalni život stanovništva preživeo do danas. Sa svojim živopisnim pejzažima i prirodom, poziva posetioce da istraže obalu, brda i prašumu. Pored "Izgubljenog grada" Inka Maču Pikču i impresivnih ruševina oko Kuska, Peru ima da ponudi  još mnogo kulturnih atrakcija. Čuvene Naska linije, jezero Titikaka, Kolka kanjon i interesantan severni deo zemlje sa prelepom prirodom i bogatom arheologijom.

BOLIVIJA
Poznata je i kao Tibet južne Amerike, jer je jedna od najviših i najudaljenijih država kontinenta. Ovo je zemlja puna kontrasta koja ne izlazi na more. Iako je 67 % stanovništva siromašno, ekonomski rat ne postoji. Ima neverovatno bogatstvo u kulturi i prirodi. Više od polovine su starosedeoci koji i dalje žive na tradicionalan način. Raznoliki pejzaž, od strmih planina Anda, do pustih, hladnih ravnica i suptropske prašume basena Amazona. Zajedno sa ostacima misterioznih, drevnih civilizacija, Bolivija je jedna od najuzbudljivijih destinacija u Južnoj Americi.

ČILE
Nalazi se između Anda i Tihog okeana, sa jedinstvenom obalom dugom 4,300 km i širokom 180 km. Za mnoge, Čile je i dalje bela tačka na karti, ali ćete biti iznenađeni bogatstvom, orginalnošću i različitošću prirode, koja se prostire na 756,096 km . Ovde se nalazi najsušnija pustinja na svetu, obilje šume, kao i fantastični glečeri i fjordovi. U kombinaciji sa evropskim uticajem koji se primećuje u gradovima, njihovoj kulturi i istoriji predaka, čine ovu zemlju atraktivnom destinacijom. Danas je Čile, jedna od najrazvijenijih zemalja Južne Amerike.

ARGENTINA
Druga po veličini zemlja u Južnoj Americi, na severu se graniči sa Bolivijom i Paragvajem, na istoku sa Brazilom, Urugvajem i Atlantskim okeanom, na zapadu sa Čileom i na jugu sa Atlantskim okeanom. Ima 40 miliona stanovnika,  dosta španskih, italijanskih, nemačkih i francuskih imigranata. Ovo je zemlja sa najvećim evropskim uticajem na kontinentu. Možete videti impresivne vodopade Iguasu (jedno od 7 novih svetskih čuda), bogatu kulturnu ponudu na severozapadu, ukusna vina Malbek (crveno vino) i Torontes (belo vino) u blizini Anda, uživati u prirodi oko jezera u blizini Bariločea, impozantne glečere oko El Kalafte, divlje životinje u Puerto Madrinu, posetiti grad na kraju sveta Ušuaja, uživati u lokalnoj kuhinji u celoj zemlji i osetiti čari Buenos Ajresa, glavnog grada i jednog od najkosmopolitskijih mesta na svetu.

BRAZIL
Ovo ime povezuje beskrajne Amazonske džungle, prelepe plaže, Rio de Žaneiro, karnevale i sambu. Brazil je mnogo više od ovoga, zemlja ogromnih razmera i kontrasta misteriozne privlačnosti.  Sa površinom od 8,5 miliona km² , Brazil je približno veliki kao Evropa i zauzima polovinu južno-američkog kontinenta. Klima je na severu tropska, suptropska i umerena na jugu. Od 16.veka su Portugalci počeli da je naseljavaju. Prvo je to bilo zbog zlata, zatim kafe, a danas zbog ritma i egzotike koja privlači. Ljudi su ovde ljubazni, srećni i spontani. Najveća zemlja Južne Amerike je ogledalo fascinantnih slika.