. EuroJet :: Toskana :: BUS - Toskana - Vinska tura - 02. - 05.maj

BUS - Toskana - Vinska tura - 02. - 05.maj

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (2.Maj) – GORISKA BRDA Skup putnika (9:30h) na dogovorenom mestu. Polazak (10h) za Goriška Brda, Slovenija, sa kratkim usputnim pauzama. Poseta Vinariji Klinec na Goriškim Brdima (18h) sa obilaskom vinograda, vinskih podruma i degustacijom višestruko nagrađivanog vina i organizovanom večerom u vinariji. Odlazak u hotel San Martin (22h). Noćenje sa doručkom.

2. DAN (3. Maj) – VAL DI ELSA Nakon doručka (9h) planiran je polazak za dolinu Elze, Italija. Organizovana je degustacija Vernaći vina (16h) u muzeju ‘’Vernaccia di San Gimignano Wine Experience La Rocca’’. Nakon degustacije, slobodno vreme za ručak/večeru i obilazak San Điminjano. Dolazak u smeštaj ‘’Villa la Gloria, Quencegrossa’’ (21h). Noćenje sa doručkom.

3. DAN (4.Maj) – CHIANTI Polazak (9h) sa parkinga u hotelu i odlazak u posetu vinariji ‘’Antinorinel Chianti Classico’’ (9:45), inače lepom arhitektonskom delu i nejvećem proizvođaču vina u regiji. Planirana pauza od 45 minuta na krovu vinarije koji je ujedno i vinograd iste. Nastavak puta (11h)za varošicu Greve u kojoj je na glavnom trgu organizovana prodaja tradicionalne hrane na otvorenom i na kom se nalazi zgrada konzolcijuma proizvođača Kjanti vina. Poseta vinariji ‘’Panzanello’’ (13:30h) u seocu Pancanu koje je smesteno u srcu doline Kjanti. U posetu vinariji je uracunat ručak, degustacija i poseta vinogradima i vinskim podrumima. Nakon ručka i degustacije, odlazak za Kastelinu (17h), malo utvrđeno mesto na poznatoj vinskoj magistrali 222. Slobodno vreme za razgledanje i večeru. Povratak u hotel (23h). Noćenje sa doručkom.

4. DAN (5.Maj) – SIENA Polazak (9h). Slobodno pre podne u Sijeni ili fakultativno razgledanje zamka vojvode od Toskane, Brolio, degustacija vina, obilazak vinskih podruma. Nakon jednočasovne vožnje po prelepim brdovitim delovima doline Kjanti, dolazak u Sienu (15:30h). Slobodno vreme, ručak, večera i razgledanje Siene. Povratak u hotel (23h). Noćenje sa doručkom.

5. DAN (6.Maj) – VAL DI ORO Polazak (8h) ka srednjovekovnom manastiru ‘’Monte Oliveto Maggiore’’ iz 14 veka. Obilazak manastira (9:30) sa degustacijom manastirskog vina. Nastavak (11h) puta ka prestonici proizvođača Brunelo vina, Montalćina (12h). Slobodno vreme za razgledanje grada. Nakon razgledanja grada odlazak za jednu od najlepših vinarija ove regije udaljenu 10km od Montalćina (13:30h). Nakon obilaska vinograda i podruma, degustacije Brunela i organizovanog ručka, sledi vožnja kroz središte Zlatne doline ka srednjovekovnom gradiću Pienci (17h). Slobodno vreme za razgledanje srednjovekovnog grada i dočekivanje zalaska sunca na njegovim zidinama uz čašu Brunela i snek. Povratak u hotel (22h). Noćenje sa doručkom.

6. DAN (7.Maj) - ISTRA Skup grupe ispred hotela (9h) i polazak za Istru, Hrvatska. Dolazak u vinariju ‘’Santomas’’ (14h) u kojoj ćemo degustirati jedan od najboljih i nagrađivanih Kuvea. Nakon degustacije u vinariji ‘’Santomas’’ planiran dolazak u hotel Kamprinski (18h) na obali mora. Organizovana večera u hotelu. Noćenje sa doručkom.

7. DAN (8. Maj) Nakon doručka, organizovana je poseta vinariji ‘’Kozlović’’ (10h) sa malom edukacijom o tehnologiji pravljenja istarske Malvazije, degustaciji iste i obilaskom vinograda i podruma vina. Nakon posete vinariji ‘’Kozlović’’, planirano je fakultativno jednočasovno ogledno traženje tartufa sa masterom i psima tartufima (14h). Zatim ručak u restoranu ‘’Zigante’’ (16h). Osmočasovni povratak za Beograd (18h). Kraj programa.

NAPOMENE:
- Jednokrevetne i trokrevetne sobe su na upit.
- Rok za prijavu je 01.04.2019.