. EuroJet :: Barselona :: AVIO - Barselona - 27.april - 01.maj

AVIO - Barselona - 27.april - 01.maj

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (27. april) – Sastanak putnika na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ dva sata pre leta kod šaltera EuroJeta. Let za Barselonu preko Minhena u 13:10h. Sletanje u Minhen 14:40h. Nastavak puta za Barselonu u 15:50h. Sletanje u Barselonu 17:50h. Transfer do hotela. Slobodno veče. Noćenje.

2.dan (28. april) – Doručak. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Obilazak najvećih znamenitosti prelepe Barselone: Kolumbov spomenik, brdo Monžuik - vidikovac, Olimpijski stadion, trg Plaza Espana, Gran via, avenija Paseo de Gracia, Casa Batllo, Casa Mila (La Pedrera), Sagrada Familija, Gotska četvrt. Nakon panoramskog razgledanja grada smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (29. april) – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni obilazak Gerona/Figueras. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4.dan (30. april) – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakulatativni poludnevni obilazak Tri parka: Park Guel, Tibidado, Poble Espanyol. Po povratku sa izleta slobodan ostatak dana. Noćenje.

5.dan (01.maj) – Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 11:55h. Sletanje u Minhen 13:55h. Nastavak puta za Beograd u 15:00h. Sletanje u Beograd u 16:25h. Kraj programa.

FAKULTATIVNI PROGRAM:

Gerona i Figueras Đironu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti, gotske katedrale... Nastavak putovanja do Figerasa i poseta Teatru - muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Izlet obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za Muzej. CENA: 70€

TRI PARKA: Park Guel, Tibidado i Poble Espanyol Sjutadela je park nastao u 19. veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajnirao Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do etno sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji. Izlet obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za etno selo Pueblo Espanjol. CENA: 50€