Kišinjev / Moldavija - 6 dana

Evropski gradovi 2020 / Autobusom

Kišinjev –  Upustite se u neistražene delove istočne Evrope, saznajte o lepoj i ružnoj strani istorije ovog dela sveta koji je uvek bio na udaru podela istoka i zapada starog kontinenta. Probajte vina iz najveće svetske vinarije, uživajte u zemljama sa nestvarno lepom prirodom. Pridružite nam se u prvomajskoj avanturi I upoznajte magični Kišinjev.

Kišinjev – Kišinjev (Chișinău) je glavni grad Moldavije. Potpuno je evropski grad, prava mala metropola, nije preveliki (u njemu živi nešto preko pola miliona stanovnika), urbanistički je potpuno sređen, sa doteranim javnim zgradama, širokim bulevirima, parkovima u centru, modernim tržnim centrima, raznim atrakcijama svuda po gradu, lepim i urbanim ljudima na ulici, studentima na travi ispred Univerziteta, kafićima i restoranima na svakom koraku…


SMEŠTAJ

USLUGA

1/2

HOTEL COSMOS  3*

ND

119€

*ND- noćenje sa doručkom

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd),

- 3 noćenja (sa doručkom) u hotelu Cosmos 3*,

- Boravišnu taksu,

- Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,

- organizaciju putovanja u celini.

- Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda).  Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje: 1.25€ dnevno (od 18 do 65 god.) / 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 15.000€ - plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.

- Fakultativne izlete – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.

- Individualne troškove putnika.

NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša) Putnici obavezno moraju proveriti datume isteka svojih pasoša


NAČIN PLAĆANJA:

  • Gotovinsko plaćanje:

-  3000 RSD prilikom rezervacije - akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,

-  3000 RSD u roku od 15 dana (od dana potpisivanja ugovora) - akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,

-  ostatak 30 dana pre početka aranžmana (29. Mart 2020),

  • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
  • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
  • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

 

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.

Svi koji se prijave 30 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Max Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskljadjeni sa YUTA standardom.

 

 

Program br. 1 od 27.01.2020Licenca APR registar turizma kategorije OTP  br. 65 / 2010 od  02.02.2010.


29.04.2020.;

1. dan: 29. april 2020. (sreda) – Beograd – Srbija – Rumunija:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Rumunije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan: 30. April 2020. (četvrtak)  – Rumunija – Moldavija - Kišinjev:

Dolazak u Kišinjev oko podneva kada se smeštamo u hotel. Nakon kraćeg odmora, krećemo u obilazak ovog jako zanimljivog grada: muzej Moldavske istorije, stari deo grada, moldavsku verziju Trijumfalne kapije, neodoljive gradske botaničke vrtove i uživamo u priči o ovom sjajnom gradu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: 01. Maj 2020.(petak)  – Moldavija – Kišinjev - Tiraspolj:

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u vinariju “Cricova”, jednu od najvecih vinarija na svetu sa preko 1.5 miliona buteljki vina, u podzemnim hodnicima dugačkim preko 73km. Uživamo u ukusima i mirisima vina koje nam pruža ova bogata vinarija. Nakon vinarije nastavljamo dalje u grad Tiraspolj, glavni grad samoproglašene Pridnjestrovkse Moldavske Republike. Krećemo sa upoznavanjem ovog grada i slušamo priču o mestu koje izgleda kao da je vreme stalo. Arhitektura, automobili, ulice, sve izgleda kao da se nalazite u muzeju komunizma na otvorenom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan: 02. Maj 2020. (subota) – Moldavija - Kišinjev:

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u Odesu. Grad na zapadu Ukrajine koji se nalazi na Crnom moru, udaljen 80km od moldavsko-ukrajinske granice. Dolazak u Odesu oko podneva. Krećemo u obilazak grada sjajne arhitekture: stari deo grada, Potemkinove stepenice - simbol Odese, koje predstavljaju kapiju grada kada mu se prilazi sa mora, prelepe gradske plaže, gradske katakombe - podzemne prolaze prepune pričama o istoriji ovog grada. Slobodno vreme. Polazak za Kišinjev. Dolazak u Kišinjev u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan: 03. Maj 2020.(nedelja)  – Kišinjev – Moldavija – Rumunija – Jaši :

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U kansim prepodnevnim satima napuštamo Kišinjev, pozdravljamo se sa Moldavijom i polazimo za Rumuniju i Srbiju. U popodnevnim satima stižemo u Jaši (Rumunija),  gde nas očekuje obilazak Sabornog hrama Mitropolije Moldavske, mesto gde su u 18. veku prenete mošti Svete Petke. Slobodno vreme za predah i šetnju po Jašiju.  Sledi noćna vožnja preko Moldavije i Rumunije uz usputne pauze za odmor, osveženje...

6.dan: 04. Maj 2019.(ponedeljak) – Srbija:

Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

Hotel Cosmos 3*

Smešten je u samom centru Kišinjeva. U ponudi su dvokrevetne sobe koje raspolažu sa krevetom(double/twin), radnim stolom, TV, WI-FI Internetom u lobiju, telefonom, imaju sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Recepcija je otvorena 24 sata dnevno. Svetli prostrani restoran poslužuje moldavsku i evropsku kuhinju, a takodje je otvoren za ručak i večeru.