Fetije

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Jedan od bisera na obali zapadne Turske, Fetije je mesto koje beleži veliku popularnost u vreme letnjih meseci. Pored prirodne lepote, koje ovde ima u izobilju, turiste privlače i povoljna klima, isto takve cene i ljubaznost lokalnog stanovništva, brojni sadržaji koji uključuju dnevni i noćni provod. Ova popularna destinacija za letovanje omogućava odmor u miru I tišini hotelskih kompleksa, sa zagarantovanim provodom.

Jedan od bisera na obali zapadne Turske, Fetije je mesto koje beleži veliku popularnost u vreme letnjih meseci. Nalazi se 135 km od Marmarisa, na putu prema Antaliji. Mesto koje je nekada predstavljalo značajnu trgovačku luku, sada se odlikuje velikim pristaništem, prelepim kućicama u etno-stilu, mnoštvom bazara, planinskim pejzažima. Pored  prirodne lepote, koje ovde ima u izobilju, turiste privlače i povoljna klima, isto takve cene i ljubaznost lokalnog stanovništva, brojni sadržaji koji uključuju dnevni i noćni provod, tržni centri, restorani, barovi i noćni klubovi. Posetioce posebno privlači činjenica da je u regiji Fetija kupanje moguće čak 9 meseci u godini, s obzirom da temperatura mora ne pada ispod 16 stepeni.  O burnoj istoriji grada, koji se nekada zvao Telmesos I koji je bio najvažniji grad Likije, svedoče ruševine ovog drevnog grada, sarkofazi koji se mogu videti na svakom koraku I brojni ostaci likijske kulture.

U samom centru letovališta ne postoji plaža, a najbliža je 4 km udaljena plaža Čališ. Zvanično najlepša plaža ovog dela Mediterana Oludeniz nalazi se na oko dvanaest kilometara od Fetija, odlikuju je kristalno čista voda I čist beli pesak,  takodje je poznata i pod imenom Plava laguna. U ovom prelepom zalivu dobar provod je neminovan, organizovane su brojne aktivnosti, kao što su sportovi na vodi, ili krstarenja brodićima, a posetioci se mogu osvežiti u brojnim barovima sa prelepim pogledom na tirkizno more.

Ova popularna destinacija za letovanje omogućava odmor u miru I tišini hotelskih kompleksa, sa zagarantovanim provodom.

Fetije