Krit

Image

Hanja - Avio Krit

Krit je najvece grcko ostrvo i peto po velicini u Mediteranu koje se nalazi na ... detaljnije

First minute popust

Image

Heraklion - Avio Krit

Krit je najvece grcko ostrvo i peto po velicini u Mediteranu koje se nalazi na ... detaljnije

First minute popust

Image

Retimno - Avio Krit

Rethymno (Retimno)  je očaravajući manji grad koji se nalazi 78 km zapadno od Herakliona. Venecijanski karakter ... detaljnije

First minute popust

Krit je ostrvo u Sredozemnom moru na krajnjem jugu Grčke. Obuhvata površinu od oko 8300 km² i kao takvo je najveće ostvo Grčke i peto po veličini u Mediteranu. Dužina obale je 1.040 km, dok se ostrvo pruža u pravcu istok-zapad u dužini od 264 km, a u širini sever-jug 55 km. Krit obiluje neverovatnim kontrastima. Reljef je pretežno planinski, a najviši vrh je na 2.456 m n/v. Lanac visokih planina svojom prirodnom podelom formira 4 ostrvske provincije: Hania, Rethymno, Heraklion i Lasiti – Agios Niolaos. Na Kritu je zastupljena sredozemna klima, koja je nešto oštrija na planinama.

Danas na Kritu živi preko 600.000 stanovnika, ali se tokom sezone taj broj drastično uveća zbog velikog broja stranih turista koji dolaze na letovanje. Ubrzanim tempom razvoja Krit je postao luksuzno letovalište, koje obezbeđuje odličan smeštaj u vrhunskim hotelima, dizajniranim tako da se uklapaju u živopisni krajolik koji ih okružuje. I pored sveg napretka koji je dostigao poslednjih godina, Krit je ipak ostao ostrvo neiskvarene lepote.

Krit