Lefkada

Image

VILA MARINOS - NIDRI

Opis: Ovi otmeno uređeni apartmani i studiji nalaze se u mirnoj zoni Nidrija, 600 metara udaljenosti ... detaljnije

Image

BORSALINO STUDIOS - NIDRI

Opis: smešten je u letovalištu  Nidri, poznatom  po svom noćnom životu, mnoštvu izbora hrane, čudesnom ... detaljnije

Image

STUDIO APOSTOLIS - NIDRI

Opis: se nalazi u mirnoj zoni Nidrija na samo 600 m odaljenosti od centra, oko 50 ... detaljnije

Image

VILA TEODORA - LEFKADA / NIDRI

Lokacija: Udaljena je 30m od mora,na pesackoj zoni Opis: Vila poseduje  dvokrevetne i trokrevetne studije koji se nalaze ... detaljnije

Image

VILA TANASIS - LEFKADA / LIGIA

Lokacija: Vila se nalazi na samom ulasku u mesto Ligia, izdvojena u mirnom delu blizu ... detaljnije

Image

VILA PRAKSITELIS - LEFKADA / NIKIANA

Lokacija: Vila se nalazi u mestu Nikiana, udaljena oko 10km od glavnog grada Lefkasa, idealno je ... detaljnije

Image

VILA AHILEAS - LEFKADA / PERIGIALI

Lokacija: Vila je idealno locirana, nalazi se na samoj obali mora, bašta kuće izlazi na plažu, ... detaljnije

Image

VILA XENIA - LEFKADA / NIDRI

Lokacija: Vila je odlično pozicionirana, nalazi se u glavnoj ulici, u neposrednoj blizini centra mesta ... detaljnije

Image

VILA GENNY - LEFKADA / NIDRI

Lokacija: Vila je idealno pozicionirana, nalazi se u samom centru Nidrija, u glavnoj ulici i ... detaljnije

Image

VILA DASKALOS - LEFKADA / NIDRI

Lokacija: Vila se nalazi u neposrednoj blizini centra mesta Nidri, udaljena je oko 80m od ... detaljnije

Image

VILA TULA - LEFKADA / NIDRI

Lokacija: Vila se nalazi u mirnom delu mesta, udaljena je oko 300m od glavne ulice, ... detaljnije

Image

VILA LAMPSI - LEFKADA / NIDRI

Lokacija: Vila se nalazi u centralnom delu Nidria, udaljena od plaže 200m. Opis: Objekat poseduje bazen I ležaljke ... detaljnije

Rachi ili Oasis taverna - vidikovac

Rachi ili Oasis taverna - vidikovac

Rachi - najlepši zalazak sunca na Lefkadi. Nedaleko od mesta Exanthia i iznad mesta Kalamitsi. Oasis - 10-ak minuta pre i na putu ka plaži Porto Katsiki, u prelepom okruženju gustih četinarskih šuma. Taverna i vidikovac sa predivnim pogledom na jonsko plavetnilo.

Vodopad Dimosari

Vodopad Dimosari

Nalazi se oko 3,5 km od Nidrija, možete ga posetiti autom ili prijatnom šetnjom kroz maslinjake, drveća limuna i platana.

LEFKADA

Četvrto po veličini ostrvo Jonskog arhipelaga, ukupne površine preko 300km2. Ostrvo je odvojeno od kopna uzanim moreuzom, koji je danas premošćen pokretnim mostom na baržama, dužine 50ak metara. Severno od Lefkade se nalazi ostrvo Krf a južno ostrva Itaka i Kefalonija. Lefkada je dobila ime po svom najjužnijem rtu, Lefkatasa, koji je u antičko doba nosio naziv Lefkos petra (beli kamen). 24 mala ostrva ovog jedinstvenog arhipelaga čine prefektutru Lefkade a samo ostrvo Lefkada je uglavnom krševito i brdovito ali postoji nekoliko malih plodnih dolina gde se gaje specifične biljne kulture (masline, vinova loza, agrumi). Klima na ostrvu je sredozemna, sa dugim toplim letima i blagim, kišovitim zimama. Lefkada je čuvena po netaknutoj prirodi, prelepim peščanim plažama, kao što su Porto Kaciki, Egremni, Katisma, Pefkulia, Jalos i Milos, kristalno čistom Jonskom moru koje je ovde u svim nijansama tirkizne boje i u kombinaciji sa belim peskom i stenama deluje stvarno rajski, kao i glavnom gradu Lefkasu sa svojim prepoznatljivim starim jezgrom.

 

Ligia

Ovo malo, nekada ribarsko selo, se nalazi na istočnoj obali ostrva, na samo 4km od glavnog grada Lefkade i poznato je kao mirno mesto za porodični odmor. Sastoji se od glavne ulice u kojoj se nalaze prodavnice i restorani, male ribarske luke i šljunkovite plaže a okruženo je obroncima prekrivenim borovinom i maslinjacima.

Nikiana

Ovo nekada ribarsko seoce a danas moderno turističko mesto se nalazi na oko 10km od grada Lefkasa i na oko 5km od mesta Nidri. Idealno locirano, u podnožju planine Skaros a na samoj obali mora, ovo mesto pruža mogućnosti za idealan odmor, kako za one koji traže mir, tišinu i netaknutu prirodu, tako i za one koji uživaju u windsurfingu, skijanju i ostalim sportovima na vodi a odličan izbor je i za turiste koji traže bazu odakle će istraživati i obilaziti ovo prelepo ostrvo!

Perigiali

Ovo malo turističko mesto se nalazi oko 13km od glavnog grada Lefkasa, a na samo 2 km od popularnog letovališta Nidri. Poznato je po čuvenoj prirodnoj plaži Passa, jednoj od najlepših na ovoj strani ostrva a ima i svoju lučicu i šetalište. Tačno preko puta se nalazi stenovito ostrvce Heloni. Brojni restorani i prodavnice upotpunjuju ugođaj.

Nidri

Na jugo-istočnoj strani ostrva najpoznatije mesto je Nidri. Ovo nekada malo ribarsko selo, koje je ujedno i prirodna luka, danas je postalo najrazvijenije i najpopularnije turističko mesto na ostrvu. U glavnoj ulici mesta kao i u obalskom delu, uz more i pored marine, postoji veliki broj najrazličitijih prodavnica, barova i restorana koji čine vaš odmor još raznovrsnijim i kvalitetnijim. Nasuprot Nidrija se nalazi čuveno Onazisovo ostrvo Skorpios kao i druga ostrvca: Skorpidi, Sparti, Maduri i Meganisi, koja lako možete obići jednim od mnogih turističkih brodića koji polaze iz samog Nidrija. Pored uživanja u prirodnim lepotama, sunčanja i kupanja, postoji i širok spektar sportova na vodi kao i brojnih izleta koji mogu učiniti vaš boravak na ovom rajskom ostrvu stvarno nezaboravnim! 

Lefkada
Lefkada
Lefkada
Lefkada